Luty to czas kiedy rozpoczyna się produkcja sałaty gruntowej.
Z przyjemnością chcielibyśmy Państwu zaprezentować efekty stosowania środka Bisteran w produkcji sałaty.
Środek Bisteran zastosowano w formie opryskiwania w stężeniu 0,05% w trakcie wschodów roślin.
W późniejszych etapach produkcji zwiększono stężenie do 0,1% i stosowano je w odstępach 7 - 10 dniowych.
Kilkakrotne zastosowanie Bisteran widocznie ograniczyło występowanie chorób zgorzelowych i bakteryjnych, jak również pozytywnie wpłynęło na wigor sadzonek, zwiększyło ich zdrowotność i jakość - nawet po długim transporcie do odbiorcy.
Podsumowanie:
Dzięki zastosowaniu Bisteran producent mógł dostarczać do odbiorców sadzonki wysokiej jakości,
co przełożyło się na konkretne korzyści finansowe i pozyskanie nowych odbiorców.
Ponadto produkt świetnie sprawdza się pozbiorczo. Opryskując sałatę w skrzynkach można wydłużyć jej trwałość o kilka dni.